Hvor viktig er bevegelse for oss ?

Når spørsmålet kommer om hva er bevegelse og hvor viktig er det?  Da tenker de fleste at det å gå tur, løpe, sykle, svømme, stå på ski osv er en bevegelse, noe som det selvfølgelig er. Men hvor stor er bevegelsen og hvor mye utfordrer den kroppen i forhold til hva den er skapt til å klare?

Vi er flinke til å være i aktivitet, men kroppen er skapt for så mye mer enn små bevegelser som mye av aktiviteten vi gjør hver dag er. Bare det å sitte i en dyp knebøy med hælene i gulvet og føle seg avslappet er en stor utfordring for mange. Huffing, anstrengelse, hælene opp fra gulvet er noe av det man opplever når man ber en kunde/person sette seg ned i en dyp knebøy.

bloggentp.png

Den dypeste knebøyen du tar hver dag stopper ved stolen! Også er jeg bombesikker på at du gjør en situps når du skal opp av senga om morgenen?

 

 

 

Vi er født til å bevege oss, men jo eldre vi blir jo stivere blir vi.

Bør det være sånn?

 

For mange vil det ikke være nødvendig med optimal bevegelse, men jeg er overbevist om at du kommer unna mye vondter og plager gjennom livet om man har fokus på beveglighetstrening. Treningen blir uten tvil mer morsom og motiverende om man legger inn bevegelse, eller mobilitet som man også kan kalle det. Det finnes utallige øvelser for å øke bevegelsen, men alle trenger ikke gjøre alt som er ute i den store jungelen av øvelser. Dette er veldig individuelt hva man har behov for. Ta kontakt med en av PT`ene på Trimhuset og ta en behovsanalyse om hva du bør jobbe med for å få glede ut av din hverdag og trening.  For oss som ser folk bevege seg hver dag skjønner hvor viktig det er med bevegelighet, men ser at ikke så mange ser viktigheten av det, noe vi prøver så godt vi kan å formidle videre til dere.

Legger ved en film her om en kar som forklarer på en god måte hvorfor dette er så viktig for oss. Ido Portal er en veldig dyktig person når det kommer til bevegelighet, så anbefales å bruke disse3-4 minuttene og se denne filmen. Sett deg ned uten forstyrrelser og lytt.

 

Hva gjør det med kroppen min om jeg får bedre mobilitet?

 •         Det gjør at kroppen kan bevege seg mer fritt.
 •         Øker sirkulasjonen i kroppen.
 •         Setter mindre stress på sener og ledd.
 •        Gjør øvelser lettere og gir større mestringsfølelse.
 •        Gjør bindevevet mer elastisk som igjen gir deg bedre bevegelse.
 •        Minsker sannsynlighet for belastningsskader fordi kroppen restituerer seg raskere med     bedre sirkulasjon.

For deg som tenker at dette trenger jeg ikke!

 •        Gi det en sjanse, spør en som har drevet med det og som du ser driver med hvorfor de gjør det?
 •        Tenk litt gjennom dine daglige bevegelser, Ikke så store sant?
 •        Synes du at det er geit å ha det vondt må du bare fortsette med det om du ikke vil gi       bevegelighet en sjanse.
 •        Sitter i bilen, sitter på jobb, sitter i lunsjen, sitter i sofaen, sitter på do, sitter og spiser, trenger jeg remse opp mer?
 •       Jeg har selv god erfaring med bevegelighets trening og har brukt det på mange kunder og ser at det fungerer. Samt har timer med fokus på dette
 •       Kommer til å gi deg en aha opplevelse om du tar en test og retest før og etter øvelser.
 • Bedre å angre på noe man har gjort enn noe man ikke har gjort.
 •        Du kan risikere å få en bedre hverdag, det kan være skummelt;-)

Vi har timer med dette på Trimhuset Tirsdag morgen kl. 10:30 og Onsdag kveld kl. 18:00 Med Truls-Petter og Anne Maren. Her går vi igjennom hvorfor og hvordan vi gjør øvelsene ut ifra hva slags plager og bevegelighet vi bør ha fokus på. Her vil dere få et litt mer detaljert bilde på emne bevegelse og hvorfor det er så viktig.

Har du spørsmål så sender du oss en melding eller tar kontakt på Trimhuset så vil vi være behjelpelig med å svare på spørsmål om du skulle lure på noe i dette blogg innlegget eller noe mer utfyllende spørsmål vi ikke har besvart her.

 

HUSK! Movement is everything.

Mvh Truls-Petter Green Strøm