Bli med på Bakkeløping ute på Tirsdager 18:00

oppe17.jpg

En ivrig gjeng fra Trimhuset Horten har - etter å ha blitt inspirert av Trimhusets PT-Blogg innlegg om bakkeløp - de siste ukene samlet seg hver tirsdag for å trosse motbakken opp mot "Utsikten" i skogen bak Borrevannet. Initiativtagere til opplegget er Trimhusets Truls-Petter Green Strøm og Lars Martinsen, og opplegget er helt frivillig og gratis for alle!

"Konseptet er enkelt", forklarer Lars.. "Vi møtes ved parkeringsplassen ovenfor pumpehuset ved Borrevannet hver tirsdag klokken 18:00. Så varmer vi opp med litt lett jogg/hurtig gange og skravling og fleip den lille kilometeren bort til bunnen av bakken. Når vi kommer til bakken så er det så enkelt som at alle skal opp fem ganger!

Noen ganger varierer vi også opplegget ved å kjøre hurtigere og kortere løp i noen av de slakkere bakkene langs lysløypa. Det er flust med gode bakker i skogen, så her er det masse rom for variasjon!

Det er overhode ingen konkurranse, og ikke noe avansert opplegg -  Du skal bare komme deg opp de fordømrade bakkene - så fort du kan, enten det innebærer full spurt eller gange".. "Og det er like tøft og slitsomt enten du er nybegynner eller i superform - og det er en utrolig deilig følelse når du er i mål på det siste løpet, forklarer Lars!"

Noen av Trimhusets glade motbakkeløpere sier seg fornøyde etter en knalløkt i bakken.

Noen av Trimhusets glade motbakkeløpere sier seg fornøyde etter en knalløkt i bakken.

Noen, som unge lovende Strøm, klarer å holde løpetempo i beina hele bakken opp og konkurrerer med klokka og maxpulsen sin.. Andre har som mål å klare å løpe lengst mulig opp før de blir nødt til å gå over til hurtig gange, mens for noen handler det rett og slett om å ta seg helt opp alle gangene - uavhengig av tempo. Enten man løper alene med musikk eller finner seg en makker med ca samme form til å pushe hverandre, så er dette en knalløkt som gir både melkesyre og gode resultater! Og det hele er unnagjort på bare en liten time, og det gir masse mestringsfølelse!

I tillegg er det også andre slakkere og/eller lengre bakker man kan velge fra samme startsted, så her er det noe for alle! Og underlaget er grus istedet for asfalt, noe som er litt mer skånsomt for knærne.

Så.. Det eneste du trenger for å bli med er å møte opp på pumpehuset på tirsdager klokken 18:00. Ta med deg godt med vann, gode sko til å løpe på grus, godt humør og en god dose fandenivoldskhet - Og bli med oss opp bakken!! :)

Se også Truls-Petters blogginnlegg om bakkeløp for litt motivasjon og tips: