Gaustatoppen 1.september 2017!

Trimhuset Horten inviterer til dagstur til Gaustatoppen!

Vi gleder oss til høstens eventyr til Gaustatoppen sammen med deg!  Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan vi i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

Litt om gåturen og terrenget:

Vi starten går fra parkeringsplassen ved Stavsro ca. 1100 m.o.h. 

Høydeforskjellen er omtrent 700 meter, men stien opp er brei og tydelig. Underlaget består av stein, store som små. Plukk gjerne en stein på veien, og legg den på en av de mange vardene du finner på vei til toppen.

Etter hvert som vi nærmer oss toppen blir utsikten stadig finere, og vi ser fjellene i Telemark, Buskerud og Oslomarka i det fjerne. Det siste stykket nordover ryggen gir flott utsikt i alle retninger, ikke minst over Hardangervidda som brer seg ut i vest. Turen til Gaustatoppen er en familievennlig topptur som passer for spreke og turvante voksne som barn.

På toppen ligger Gaustatoppen turisthytte.  Hytta oppunder himmelbrynet er stedet der fjellfolk møtes! Gaustatoppen Turisthytte ligger nesten helt oppe på Gaustatoppen (1883 moh.).Gaustatoppen Turisthytte ble satt opp allerede i 1893, og er bygget av naturstein fra selve toppen. Hytta er utvidet og fornyet innvendig de siste årene, blant annet med en ny kafé.

Hytta er betjent og har enkel servering av vafler, kaffe og drikke hver dag i sommersesongen fram til begynnelsen av september.

NB! Turisthytta får fraktet vann opp med Gaustabanen og kan derfor ikke være behjelpelig med påfyll på flasker. Vann må derfor kjøpes.

For de som ønsker en annen løsning, har gaustabanen åpnet for turisttrafikk. 
Gaustabanen er en helt unik bane inne i selve Gaustatoppen. Heisturen tar ca.15 min.opp til Gaustatoppen.

Praktisk info. vedrørende påmelding:

Avreise fredag 1.september kl:08:00.  

Ankomst parkeringsplassen ved Stavsro ca. kl:11:00.

Vi starter turen opp til Gaustatoppen ca.kl:11:00.  Turen tar rundt 2 timer (avhengi av tempo).  Har du staver er dette et godt hjelpemiddel på vei opp og ned.

På toppen tar vi en rast, spiser matpakken og nyter utsikten.  Her er det også mulighet for å ta seg en tur inn i turisthytta .

Nedstigningen rundt 15:00.  

Avreise kl:17:00 (vi er hjemme rundt 20:00).

Turen koster 200,-, dette er for bussbillett t/r.  Dette betales ved påmelding.

Bindene påmelding i resepsjon på Trimhuset Horten.