Påmelding og presentasjon til Body & Mind 12.&13.nov.

Program lørdag:

08:30 – Trimhuset Horten åpner dørene.
09:00-10:00 Yoga flow – Marit Sommervold
10:15-11:30 Asthanga oga for alle - Sissel Normann Jacobsen
11:30-12:30 Lunsj

12:30-13:30 Foredrag: Hva er yoga?  – Therese Mørken
13:45-15:00 Asana flow yoga – Therese Mørken

Program Søndag:

08:30 – Trimhuset Horten åpner dørene.
09:00-10:00 Foredrag: Mat som medisin innen kinesisk medisin – Ingrid Sandberg
10:15-11:30 Qi gong - Ingrid Sandberg
11:30-12:30 Lunsj

12:30-13:30 Play and flow – Marit Sommervold
13:45-15:00 YIN yoga & roll and relase - Let go – Therese Mørken

 

Presentasjon av våre kursholdere og deres timer samt påmelding.


Marit Sommervold

Marit har erfaring fra dans og undervisning fra både Danmark, Norge og Sveits. Erfaring fra WT kung fu instruktørutdannelse KBH, 200 H Yoga Works (Yoga alliance level) Teacher Training fra Geneve, Sveits. Hun har undervist Yoga til mange forskjellige grupper og private, ved treningsstudio, med egne kurs og er innehaver av Maitri Studio.

Hun har også jobbet med utøvere fra forskjellige grener, blant annet utøvende boksere i Trondheim. Marit har undervist Yoga til et mangfold av mennesker, og syns det er nettopp dette som gjør Yogaen spesiell; den kan tilpasses alle uansett forutsetninger for Yoga omfavner hele mennesket. Uansett styrke og uansett svakhet: Yoga kan tilpasses nivået vi er på og hjelper oss der vi er. 

Yoga flow: passer for nybegynner, og for deg med litt erfaring og den som ønsker å fordype seg i korrekt oppbygning av yogaens stillinger.  Her kan du også forvente litt utfordrende øvelser.

Play and flow: for deg som er klar for morsomme utfordringer som hodestående, armbalanser og backbends flettet inn i en dynamisk time som jobber gjennom hele kroppen- Dette er en fysisk krevende time og det anbefales at du har gjort yoga fast det siste året.  Man behøver ikke mestre armbalanser, hodestående osv. for å delta, men må føles seg sterk nok og klar for nye utfordringer.


Therese Mørken

Therese er en sertifisert yogalærer fra internasjonale Yogaworks, med videreutdanning og sertifisering innenfor Yin Yoga, Myofascial Release Therapy, og kurs innenfor Tradisjonell Kinesisk Medisin og ernæringsterapi.

Hun er innehaver av Themyoga studio og jobber selvstendig med timer og kurs basert i Vestfold, og er å finne med timer og workshops på ulike sentre og eventer.

Foredrag: Hva er yoga?  Lurer du på hva yoga er, hvor det kommer fra, historien bak og hvorfor yoga har blitt praktisert i over 5000 år og hva det kan gjøre for deg, er dette noe du burde få med deg!

Asana flow yoga: Fysisk yogatime passende for alle nivåer, med fokus på pust i bevegelse og energiske linjer. Vi bygger opp fysisk og mental styrke.

YIN yoga + Roll&Release - Let go: Rolig og avspennende time for å gi slipp på spenninger og stress i muskler og hode. Posisjonene og øvelsene gir økt ro og fleksibilitet og er en perfekt avslutning på dagen. Ved hjelp av baller skal vi også løse opp i vårt bindevev og gi økt mobilitet.


Ingrid Sandberg

Ingrid er utdannet sykepleier, akupunktør og Qigong Master som holder til på Trimhuset Horten her hun underviser i Qigong.

Foredrag: Mat som medisin innen kinesisk medisin: Gjennom tusenvis av år har kinesisk medisin utviklet en unik forståelse av hvordan maten vi spiser kan forårsake sykdom eller helse. Foredraget vil gi en introduksjon til hvordan ulike faktorer kan bidra til å skape ubalanse i kroppen, og hvordan maten vi spiser kan bidra til å rette opp eller forsterke en ubalanse.

Qigong er brukt og brukes som behandlingsform på sykehus i Kina, forskning og erfaring viser solid grunnlag i positiv helsemessig effekt.

Qigong: er en energetisk treningsform med flere 1000 års erfaring fra Kina.
Egne bevegelser satt i system som stimulerer organer, emosjoner og pust. Stimulerer til balanse på det fysiske og emosjonelle plan, og derfor optimaliserer helse.


Sissel Normann Jacobsen

Sissel er sertifisert yogainstruktør fra Norges Idrettshøgskole. Hun har fritidsjobb som instruktør på Trimhuset i Horten der både Ashtanga Yoga og andre treningstimer står på planen.

Ashtanga Yoga for alle: Ashtanga Yoga er dynamisk og energisk med sterk fokus på koordinasjon av pust og bevegelse.  I denne timen går vi gjennom en ashtangasekvens bestående av solhilsener, et utvalg av stående og sittende stillinger, samt avslutning med avspenning.  Vi jobber kroppsbevissthet, styrke og smidighet.