Holmestrand

Årets julekalender!

Aktiv julekalender!

Julen er på vei, bli med på årets julekalender og hold kroppen i gang. Hver gang du er innom Trimhuset og trener, trekker du medlemskortet ditt i resepsjon. Det er alt du skal gjøre for å være med i årets julekalender. Vi trekke en tilfeldig vinner blant alle som har trent hver dag fra 1. til 24.desember. 24 spennende gaver deles ut. Vinneren vil bli publisert på Facebook.

IMG_4101.jpg

Body & Mind Event!

Lørdag 17.november 2018!

Snapseed.jpeg

Program for dagen!

09:00 - 10:00 - Morgeninspirasjon med Gro Marie Woldseth i stor sal.

10:10 - 12:00 - Morning yoga med Vivan Choi Johansen i stor sal.

12:00 - 12:30 - Vi serverer enkel lunsj.

12:30 - 14:00 - Mindfulness - grunnprinsipper og praktiske øvelser med Hilde Hoven i stor sal.

14:00 - 15:00 - Yin yoga med Vivian Choi Johansen i stor sal (Ta med egen pute og teppe).

_____________________________________________________________________


Gro Marie Woldseth

FB_IMG_1537537337341.jpg

Gro Marie er 42 år og forfatter av boken «Til Lading inspirasjon til egenomsorg i hverdagen». Hun har 10 års erfaring som fagkonsulent ved Lærings- og mestringssenteret ved Sykehuset i Vestfold hvor hun jobber med kurs og helsepedagogisk veiledning individuelt og i grupper. Woldseth er utdannet sosionom, diakon og gestaltterapeut, og har også erfaring innen mindfulness- tradisjonen og kognitiv tilnærming til håndtering av depresjon og belastninger. Ellers er hun mamma og partner, bor i Horten og elsker å danse zumba, og erfare hva yoga og qi- gong gjør med kroppen.

Morgeninspirasjon:

Oppmerksomheten er vår støtte både når vi vil yte og koble av. Vi kan lære å styre oppmerksomheten vår til vårt eget beste. Å ha et metaperspektiv på seg selv og finne ut av hva vi faktisk har i oppmerksomheten og hva vi vil ha i oppmerksomheten for å lade oss opp, kan øves opp. Å gjøre dette på en måte som bygger selvfølelsen vår er svært viktig. Enten du trenger å trene eller hvile, trenger du å kjenne til mulighetene oppmerksomheten gir deg. Vet du hvordan du bruke oppmerksomheten din når du trener og når du lader deg opp? Kom og lær en modell, personlige øvelser og refleksjon med Gro Marie Woldseth, sosionom og gestaltterapeut.


_____________________________________________________________________

Hilde Hoven

Hilde har lang erfaring som fysioterapeut og akupunktør, og utdannet seg til mindfulness-instruktør for syv år siden. Siden den gang har hun holdt regelmessig kurs. Hun har sitt virke i Horten.

Mindfulness:

Grunnprinsipp i tilstedeværelse. Enkel teori om hjernen og hvordan Mindfulness kan påvirke hjernen vår. Hvordan vår digitale hverdag påvirker hjernen og er med på å lage et urolig/stresset sinn. Enkle praktiske øvelser, som kan brukes til stressmestring, men også fordypning!

_____________________________________________________________________

Vivian Choi Johansen

Viv_yoga_villa.jpg

Vivian har holdt på med yoga siden hun var 18 år gammel. Hun har sin yogalærer-utdanning fra Goa, India (200RYT), Bryce Yoga (300RYT), og AYP (200RYT), og underviser i Oslo og Horten når hun ikke er i Italia.

Morning yoga:

Dette er en fullverdig yogapraksis bestående av asana, pranayama og meditasjon. Den fysiske delen av timen (asana) vil være varsom og rolig og vil ta omtrent 1 time og 20 minutter, etterfulgt av en 10 minutters pusteøvelse (pranayama) og til slutt en kort guidet meditasjon. Vi avslutter med 10 minutter guidet avspenning. De fysiske øvelsene vil begynne med en lang oppvarming for å åpne kroppen, så noen runder med solhilsen og noen stående øvelser, for vi roer ned med noen behagelige uttøyingsøvelser og går inn i pusteøvelsen. Denne timen er åpen for alle og passer for alle aldre.

Yin yoga:

Yin Yoga er en veldig rolig og avslappende form for praksis. Alle øvelsene skjer på gulvet, så du vil enten være sittende eller liggende på ryggen. Dette er en form for praksis som krever at du holder stillingene over tid, slik at kroppen din kan åpne seg og uttøyingen kan nå helt inn til bindevevet. Bruken av pust er også svært viktig i Yin Yoga, så du vil puste rolig og dypt for å hjelpe kroppen inn i avspenning. Dette er ren restitusjon og tilgjengelig for alle uansett alder og form. Til denne timen ønsker Vivian at alle har med seg PUTE og TEPPE!

_____________________________________________________________________

Pris for medlemmer 100,-. Pris for ikke medlemmer 150,-. Betaling gjøres ved påmelding!

Goodiebags til de 30 første påmeldte.

Påmelding i resepsjon fra 6.november.

Fagdag 2018!

Velkommen til Trimhuset Horten!

Fagdag-Facebook.jpg

"Trening er medisin"

Her vil Anders snakke om hva muskelstyrke egentlig er, hvordan muskelstyrken endres med aldring, hvilke betyning det kan har for helsa (med spesifikt fokus på kreft), og hvordan det mest effektivt kan forbedres.

Om Anders Haakestad: Han er utdannet treningsfysiolog fra NTNU hvor han sammen med noen av verdens ledende professorer har forsket på trening som medisin for ulike livsstilsrelaterte sykdommer. De siste 2 årene har Anders spesifikt jobbet med forskning på muskelstyrke hos brystkreftpasienter i et behandlingsforløp.

“Når mat, kropp og trening blir vanskelig”

Kristin kommer til å snakke om som tittelen tilsier når mat, kropp og trening blir vanskelig.

Om Kristin Sarmon: Hun er utdannet psykolog fra Universitetet i Aalborg: Kristin jobber til daglig innen psykisk helsevern, og tar etterutdanning i «Kropp og selvfølelse». Kristin er opptatt av å formidle kunnskap om psykologisk fungering og forebygge psykisk uhelse.

“Vår nye sosiale verden”

For mange er det vanskelig å finne sin egen identitet ved påvirkning av sosiale medier. Vi har forskjellige roller på nettet og i den virkelige verden, noe som kan bli vanskelig å balansere. I sosiale medier i dag er det nesten som en konkurranse om å ha den beste hverdagen. Og presset vi legger på oss selv blir stadig større.

Om Jennie-Lovise Nordheim Bjerke: Jennie-Lovise er til daglig PT på Trimhuset Horten og driver Jenter i Forsvaret. Du kan lese mer om Jennie-Lovise på vår nettside under PT Horten.

Om Marthine Bakkehaug: Marthine jobber som PT på Trimhuset Holmestrand og er nå PT på det sjuende året. Marthine brenner for å hjelpe mennesker. Du kan lese mer om Marthine på vår nettside under Holmestrand - Personlig Trener.

Foredrag fra Antidoping Norge

Vi får besøk av Morten fra Antidoping Norge. Han vil snakke om sine erfaringer, hva doping er og hvordan fungerer det. Hva brukermiljøene sier om doping samt beskyttelses- og sårbarhetsfaktorer for doping.

Om Morten Heierdal : rådgiver i avdeling for forebygging og folkehelse i Antidoping Norge. Erfaring med bruk av Anabole steroider i ti år, holdt 600 foredrag i Antidoping Norge.

Påmeldingsliste er tilgjengelig i resepsjonen!

Jentene på Horten kyststi!

TRIMHUSET HORTEN ØNSKER ALLE VELKOMMEN TIL EN AKTIV DAG I VÅR VAKRE KOMMUNE!

1490863221503.jpeg

Vi starter turen ved Rørestrand og går kyststien i sjø/skogkanten videre sørover. Vi passerer Borrestranda/Prestegårdstranda og Nasjonalparken i Borre med kongegraver og Midgard historiesenter

Etter Borre familiecamping fortsetter vi på kyststien sørover på fine grus og traktorveier. Stien går stort sett i skogkanten nær sjøen. Kyststien går på oversiden av den litt ukjente Jutestranda og frem til Åsgårdstrand. Når vi kommer til Åsgårdstrand tar vi oss en god rast med tid for mat, drikke og gode samtaler. Etter en god hvil tar vi samme ruten tilbake.

IMG_5004.JPG

Alle er hjertelig velkommen til en nydelig tur ute i det fri.  Ta gjerne med en du er glad i, og de trenger ikke være medlem for å være med oss på tur.  

Oppmøte på Rørestrand kl:09:30 mandag 28.mai med forbehold om oppholdsvær.

Påmelding i resepsjonen.  

Dansens dag!

Lørdag 28.april kl:12:00 - 14:00.

Dansens dag Randi.jpg

Dagen er en verdensomspennende markering av alle danseformer, og har til hensikt å feire mangfoldet innen dans og kjærlighet til dans på tvers av kultur, alder, hudfarge, ferdighetsnivå og danseform.

Blant målene for Dansens dag er å øke oppmerksomheten rundt viktigheten av dans som kunstform i den generelle befolkningen, samt å påvirke myndigheter verden over til å inkludere dans i alle utdanningssystemer, fra grunnskole til høyere utdanning.

Tur til Sjoa Rafting!

Fredag 8. juni til søndag 10.juni 2018.

DSC8031.jpg

Om Sjoa Rafting

De er kjent for å ha fokus på naturopplevelsene, og det sies at de gir sine gjester en opplevelser utenom det vanlige.

Sjoa Rafting har den beste beliggenheten i Sjoa, som nærmeste nabo til elva.  Etter en dagstur i Sjoa slipper man våte og kalde bussturer etter aktivitetene! Leiren er unik, og skaper den perfekte atmosfæren rundt turen. Leieren er et samlingssted for aktiviteter, og villmarkscamp for den som vil sove i lavvo, og innendørs overnatting for den som ønsker det.

DSC_7655.jpg

Agenda:

Fredag - Buss fra Horten kl:12:00. Det er beregnet 6 timer kjøretid, det blir 3 timer før en times matpause, så tar vi fatt på siste kjøre etappe på 3 timer.  Når vi kommer frem vil det bli servert spekemat-tallerken rett før kl:21:00.

Lørdag - Frokost kl:09:00.  Kl:10:00 er det klart for en dagstur med rafting som varer i ca. 5 timer og det er da inkludert et varmt måltid underveis.  Kl:19:00 blir det to rettes middag i mathuset.  Denne dagen blir det også mulighet for å benytte seg av badestamp med plass til 56 personer samtidig. 

Søndag - Frokost kl:09:00.  Etter dette blir det hjemreise.

DSC_8200.jpg

Praktisk info:
Utstyret du trenger for turen er:
Ullsokker, ullgenser eller ull/fiberundertøy og håndklede. Om du ønsker å bruke egen våtdrakt, er det anledning til det. Ellers holder Sjoa Rafting våtdrakter av typen Long John, neoprenjakker og våt/surfesko, samt øvrig sikkerhetsutstyr. Ta hensyn til vær- og temperaturforhold.
Husk liggeunderlag og sovepose ved overnatting i lavvu.

Ønsker du og ha med deg en som ikke er medlem på Trimhuset er dette ikke noe problem, alle er hjertelig velkommen!

DSC1606.jpg

Hva ligger i prisen og hvorfor er det to forskjellige pakker? 

I prisen ligger det spekemat-tallerken når vi kommer frem fredag kveld. Overnatting fredag til søndag. Frokost lørdag og søndag morgen. Dagstur med rafting i 5 timer med et varmt måltid. Mulighet for badestamp på lørdag kveld. 2 retters middag lørdag kveld. 

Så hvorfor er det to forskjellige pakker? 

Det er to overnattingsmuligheter. Valgmulighet 1 er i sovehus inkl.sengetøy og valgmulighet 2 er i Lavvo, her må du huske sovepose og liggeunderlag. Derav skiller prisen noe. 

Ps. buss kommer utenom denne prisen og vil ligge på mellom 400,-kr og 500,- kr. Dette vet vi mer om når vi nærmer oss og hvor mange vi blir. Betaling av buss tas med vipps når vi reiser til Sjoa.

Du kan velge mellom pakke 1 og 2. 

1. Sovehus, rommene er fra tomanns- til 8 mannsrom= 2640,- kr pr.person.

2. Lavvo, lavuuene er store og komfortable og de fleste har tregulv og ovn. De fleste lavvuene har komfortabel plass til 18 pers. = 2180,- kr pr.person.

Betalingen gjøres direkte til Sjoa Rafting når vi er der.

Påmeldingen gjøres på Trimhuset, påmeldingsfristen er 15.april og er bindende.

Mini convention!

3.februar 2018

thumbnail_Trimhuset-MiniConvention_Skjerm-Nett-Mobil_Liggende.jpg

09:00-09:40 Foredrag - Viktigheten av stabilitet i ledd under trening med Truls Petter Green Strøm (ca.40 min.)

09:50-10:40 SOMA MOVE - med Eva Katrine Thomsen (ca.45-50 min.)

11:00-12:00 Mesmerize - med Eva Kathrine Thomsen (ca.60 min.)

12:00-12:45 Lunsj pause - ta med egen lunsj. Mulighet for lån av kjøleskap.

12:45-13:30 Foredrag - Skadeforebygging og belastningsstyring med Tobias Ruud Elvestad fra Motusklinikken (ca.45 min.)

13:40-14:40 BodyART - med Christina Støle Therkildsen (ca.50 min.)

Presentasjon av våre kursholdere og deres timer

_____________________________________________________________

Truls-Petter Green Strøm

25158134_10159608825685099_7058411208188453746_n.jpg

Sertifisert personlig trener og Rehab Trainer AFPT.   (AFPT er den første instansen i Norge som innehar høyeste sertifisering fra European Health and Fitness Association, dette innebærer at utdannelsen holder høy standard, og er kvalitetssikret i henhold til internasjonale retningslinjer).  Drevet aktivt med fotball siden 4 års alderen, sluttet 21 år gammel.  Førstehjelpskurs (Norges Rødekors og AFPT).  Sertifisert Catslide Mastertrainer.  Sertifisert TRX- instruktør.  Jobbet på treningssenter siden 2008: Som spinning-leder, treningsveileder og instruktør for forskjellige saltimer.  Jobbet 3 år på forsterket skjermet enhet som assistent.  Jobbet som administrasjonsbefal, og drevet med rekruttering rundt på skoler og messer for forsvaret.

De 3 pilarene Truls-Petter jobber etter 1- Bevegelse 2-Teknikk 3- Styrke.

Trening skal være hardt og effektivt, men også gøy og spennende.  Det å kunne hjelpe folk med å nå målene sine, alt fra store mål til litt mindre mål, er noe Truls-Petter har stor glede av. Han brenner virkelig for at folk skal ha det bra, og at de skal føle mestring under trening. Det å trene alle fra unge til eldre, ser han på som en varierende hverdag. Det gir Truls-Petter utfordringer, som han vil løse på best mulig måte. Det skal også være sikker og trygg trening så kunden ikke skal føle seg usikker eller redd for skader eller utførelse. Truls-Petter er også veldig opptatt av at trening skal utøves med perfekt teknikk, noe som igjen vil gjøre at treningen er effektiv og sikker.

Viktigheten av stabilitet i ledd under trening: Jobben til en personlig trener er å veilede mennesker til å oppnå en optimal fremgang, raskt og med best mulige resultater slik at motivasjonen opprettholdes.  Stabilisering av ledd under trening er viktig i forhold til resultater og for å unngå belastningsskader.

________________________________________________________

Eva Katrine Thomsen

thumbnail__MG_3323.jpg

Eva Katrine Thomsen har en master i idrettspsykologi og coaching fra Norges Idrettshøgskole. Hun er også utdannet personlig trener fra NIH. Hun har 10 års erfaring fra treningsbransjen som gruppeinstruktør, personlig trener og foreleser ved NIH Aktiv. Til daglig driver hun sitt eget foretak, der hun underviser gruppetimer og kurs, jobber som konsulent for ulike treningssentre og foreleser for studenter ved NIH Aktiv. Hun er fagansvarlig i MotiOne Norge, og i tillegg arrangerer hun treningsreiser i samarbeid med Ving Norge AS, skriver artikler for Trening.no og er en kjent presentatør ved NIH Aktiv Convention. Hun er utdannet yogalærer gjennom Global Yoga og er norsk agent for det svenske treningskonseptet SOMA MOVE®. Eva Katrine samarbeider også tett med Hauteletics, som er eksklusiv distributør av treningsmerket Flexi Lexi i Skandinavia, og jobber som deres ambassadør. 

Gruppetrening er Eva Katrines "hjertebarn" og store lidenskap. Hun underviser i en rekke ulike gruppetimer – alt fra dans, kondisjon og sykkel, til styrke, TRX og yoga, og hun har utviklet dansekonseptet ”Mesmerize” og styrke/mobilitetskonseptet ”COSMO- Core·Strength·Movement”, som du kan lese mer om her. Eva Katrines genuine engasjement og pedagogiske tilnærming får alle til å føle mestring, og timene hennes kjennetegnes av rå energi, høy treningseffekt og smittende treningsglede! 

Eva Katrine har bakgrunn som sprangrytter og har drevet med ridning nesten hele livet. I tillegg har dans vært en stor del av livet hennes, og hun har vært innom en rekke ulike dansestiler som klassisk ballett, musikal/show-dans, jazz, street, afrikansk og stepping. Hun elsker å være i fysisk aktivitet, og hennes store treningsinteresser er dans, yoga, funksjonell styrketrening og ridning. Eva Katrine brenner for å spre danse- og treningsglede, og er svært opptatt av å løfte hver enkelt deltager frem! Hun er genuint opptatt av at trening skal være lystbetont og helsefremmende, og er meget dyktig til å formidle god treningslære og teknikk på en folkelig og forståelig måte. Eva Katrines gruppetimer er gjennomtenkte, pedagogiske, kreative og lekne. Hun vet selv hvilken glede et aktivt liv gir, og har derfor et enormt engasjement for å få andre mennesker til å trives med fysisk aktivitet og trening. At deltagerne på hennes timer skal oppleve mestring, er essensielt for Eva Katrine som instruktør, og hun vektlegger i stor grad mestringsfølelse og autonomi i sine timer. Hun inspireres selv av å kunne hjelpe andre til å utnytte sitt fulle potensiale og realisere egne drømmer!

SOMA MOVE: er en helhetlig treningsform som er atletisk og sterk, men samtidig myk. Du jobber med kroppen som eneste verktøy, og timen foregår barbent på yogamatte. På denne timen går du gjennom en uavbrutt serie med bevegelsesmønstre, som utfordrer både bevegelighet, stabilitet og styrke. Flyt og kraft er sterke nøkkelord på denne timen, og fokuset er å arbeide med hele kroppen som en enhet. Bli med på en annerledes og rå treningsform - bli med på SOMA MOVE®! (ca.45min)

MESMERIZE: er en magisk dansetime som kombinerer stilene lyrisk jazz, moderne og afrikansk på en ny og unik måte. Timen gir deg en totalopplevelse! Fokus på flyt og store, dynamiske bevegelser gjennom en kreativ og energisk koreografi. Passer for alle som liker å danse! (ca.60min)

__________________________________________________________

 

Tobias Ruud Elvestad

1441919261605.jpeg

Tobias er utdannet fysioterapeut, personlig trener og mensendieckinstruktør.

Tobias er utdannet fysioterapeut ved Høyskolen i Oslo og Akershus, og har fordypning innen Mensendieck, diagnostisk ultralyd, idrettsmassasje og dry needling (nålebehandling). Tidligere har han jobbet som fysioterapeut i både Nord-Fron kommune og på Skogli Helse- og Rehabiliteringssenter i Lillehammer. Tobias jobber til daglig på Motusklinikken som holder til i Storgata 48 i Horten.

Tobias er også utdannet Personlig Trener fra Norges Idrettshøyskole og har mange års erfaring fra treningssenterbransjen. Han er tidligere aktiv langrennsløper på nasjonalt nivå, har over 15 års erfaring innen fotball og over 10 års erfaring med styrketrening.

Tobias er fysioterapeut for Flint fotball.

Skadeforebygging og belastningsstyring: Til daglig jobber Tobias mye med forebyggende fysioterapi, både innen idrett og for mannen i gata. Han vil denne dagen snakke om grunnleggende prinsipper innenfor skadeforebygging, med fokus på mannen i gata.

_____________________________________________________________

Christina Therkildsen

12744259_10153276162946945_8627214017028766132_n.jpg

Christina er gründer av og konseptutvikler på Krønsj. Hun har 25 år’s erfaring fra treningsbransjen og jobber med konseptutvikling og utdanning innen Krønsj konseptet og Catslide, i tillegg til at hun er Master Trainer for TRX og TriggerPoint Therapy. Hun er tidligere håndballspiller med lang erfaring innen trening og bevegelse. Christina er allsidig og hennes kjennemerke er timer med god flyt og masse energi. Valg av musikk får deg til å glemme at du trener, her er det rytme og bevegelsesopplevelse som gjelder. Christina har undervist internasjonalt på store Conventions, og er en ettertraktet instruktør og foredragsholder, hun beveger deg garantert!! 

BodyART: er et funksjonelt bevegelsestrening system som balanserer styrke, fleksibilitet og mental konsentrasjon. Alle BodyART klasser er utført barbeint med kroppen som eneste utstyr. Vi bruker pusteteknikker som forbedrer ytelsen.
Basert på tradisjonell kinesisk medisin prinsippene om yin og yang kombinerer BodyART kraftig dynamisk energi med passiv avslapning. Holistisk, intens og målrettet treningsmetode som gir helhetlig trening og varig effekt i det daglige liv.

________________________________________________________

100,- kr. for medlemmer - 150,- kr. for ikke medlemmer.  Betaling ved påmelding i resepsjon!

Åpningstider i romjulen!

For Trimhuset Horten og Holmestrand!

Body Step.jpg

Åpningstider for Trimhuset Horten:

24.desember - 08.00-13.00

25.desember - STENGT

26.desember - 09:00 - 17.00

27.desember - 09:00 - 21:00

28. desember - 09:00 - 21:00

29.desember - 09:00 - 20:00

30.desember - 09.00 - 17.00

31.desember - 09.00 - 14.00

1.januar - STENGT

Åpningstider for Trimhuset Holmestrand:

24.desember - Ubemannet

25.desember - Ubemannet

26.desember - Ubemannet

27.desember - 09:00 - 12:00 / 16:00 - 20:00

28. desember - 09:00 - 12:00/ 16:00 - 20:00

29.desember - 09:00 - 12:00/ 16:00 - 20:00

30.desember - 09.00 - 13:00

31.desember - Ubemannet

1.januar - Ubemannet

Velkommen!

B3 Klinikken holder til på Trimhuset Holmestrand!

Din Osteopat og personlig trener i Holmestrand!

Om Aleksander og Jørgen på B3 Klinikken:

thumbnail_IMG_8633 copy.jpg

Aleksander Tho - Osteopat og personlig trener!

Aleksander kombinerer en bred treningsbakgrunn med 5 årig høyskoleutdannelse innenfor muskel og skjelett til å skreddersy trening etter dine forutsetninger og mål.  Sliter du med vondter?  Med god kompetanse på ulike smerteproblematikk tilpasser Aleksander treningen til deg med funksjonalitet i fokus.

thumbnail_IMG_8661.jpg

Jørgen Løwehr - Osteopat  og personlig trener!

Jørgen har lang erfaring innenfor idrett, og har flere års studier om kropp og helse bak seg.  Han brenner for at trening skal være lystbetont og enkelt, men samtidig satt opp mot kundens mål og ønske.  Jørgen kan hjelpe deg med alt fra trening med smerter og skader, en ekstra utfordring eller om du ønsker å lære mer om trening.

thumbnail_Behandling av plager i muskler og ledd.jpg

Mobilitet - årets julekalender 2017!

Trimhuset sitt fokus i desember er - Mobilitetstrening, tøyningsøvelser, dynamisk stretching. Disse betyr altså det samme, men kjært barn har mange navn. 

Snapseed-2.jpg

Hvorfor bør man trene mobilitet?
Økt mobilitet kan gi deg bedre teknikk og utførelse i øvelser hvor god mobilitet er viktig. Desto bedre mobilitet, desto lettere vil enkelte øvelser bli. Dette gjør at styrke og prestasjon kan bli større prioriteringer.
Ikke bare styrketrening, men også mange idretter stiller krav til og ser viktigheten av god mobilitet. Olympiatoppen jobber med bevegelighetstrening innen utallige idretter, både på senior- og alderbestemte landslag.
Mange beskriver det som godt å føle seg mykere og samtidig ha større bevegelsesfrihet.
Flere erfarer at de beveger seg bedre, har bedre koordinasjon og økt kroppsbeherskelse grunnet mobilitetstrening.
Dynamisk mobilitetstrening involverer bevegelse og aktivitet, noe som gjør at totalen i løpet av uka øker. Det vil også bidra til økt sirkulasjon i kroppen.

1511423123951.jpg

Alle øvelsene er filmet og ligger på vår Facebook og Instagramkonto.  På Facebook finner du oss under Trimhuset Horten og Trimhuset Holmestrand og under Instagram finner du oss under trimhusethorten .

1.desember 2017
Squat to stand -bevegelighet i hofter, rygg og skulder.
En fin øvelse som kan gjøres over alt, du trenger ikke noe utstyr. Denne passer også fint som oppvarming til knebøy og markløft.
Stå med hoftebrede mellom beina, legg hendene under føttene og sett deg godt ned, løft opp bryste. Herfra skytter du sette opp og kommer ned igjen, jobb rolig og kontrollert. 

2.desember 2017
Skøyteløperen – bevegelighet i hofte og innside lår.
En god oppvarmings øvelse som også er en fin øvelse før knebøy, utfall og markløft der det krever en god mobilitet over hofta og på innside lår.
Stå med god avstand mellom beina, armene foran brystet, så skal tyngden skyves over på den ene siden, slik at du kommer godt over og dypt med. Motsatt bein er utstrakt, gjentas så på motsatt side.

3.desember 2017
Thoracic bridge – bevegelighet i skulder, rygg og hofte. 
Dette er en god mobilitetsøvelse for skulder. En fin oppvarmingsøvelse for overkropp før styrke på overkropp, samt en god oppvarmingsøvelse for underkropp.

4.desember 20017
Skorpionen – bevegelighet i hofte og rygg.
Fin mobilitetsøvelse for å få bedre mobilitet i og rundt hofta og ryggen. Passer også fint som oppvarmingsøvelse før styrketrening og løping. Legg deg ned, armer ut til siden eller litt skrått ned. Bøy kneet, løft så beinet opp prøv så å berør gulvet på motsatt side, gjenta så på motsatt bein.

5.desember 2017
Hofteåpneren!
Fin øvelse som du kan gjøre hjemme, på jobb og på trening. Dette er en flott øvelse for å jobbe opp mobiliteten i hofta. 
Stå med god avstand mellom begge beina, litt avstand mellom fot og din nærmeste hånd. Du skal nå prøve å komme ned mot bakken med albuen, skyv så opp igjen. Gjenta noen ganger før du bytter side.

5.desember 2017
Hofteåpneren!
Fin øvelse som du kan gjøre hjemme, på jobb og på trening. Dette er en flott øvelse for å jobbe opp mobiliteten i hofta. 
Stå med god avstand mellom begge beina, litt avstand mellom fot og din nærmeste hånd. Du skal nå prøve å komme ned mot bakken med albuen, skyv så opp igjen. Gjenta noen ganger før du bytter side.

6.desember 2017
Bryst!
Denne øvelsen kan utføres over alt - utstyrsfritt! Gå inn til en vegg, plasser armen mot veggen, roter så brystet ut fra veggen og hold posisjonen en liten stund, bytt så side. Gjentas flere ganger, til ønsket effekt.

7.desember 2017
Dynamisk universal strekk – bedrer mobilitet i brystrygg og korsrygg!
Legg deg ned, nedre bein strekkes rett ut, øvre bein får en bøy i kne, løft så øvre arm og kom rundt og tilbake. Pass på at kneet ditt berører gulvet igjennom hele bevegelsebanen din, gjentas flere ganger før du bytter side. Du vil få en god rotasjon i korsrygg.

8.desember 2017
Squat- bevegelighet i hofte og rygg!
Vi ligger, vi går og vi sitter. 
Dette gjør oss stiv i rygg og hofter, og gjør oss svak i muskulaturen. Derfor bør alle bytte ut sittingen med squating- dype knebøy! 
Prøv å sitte i denne posisjonen minimum 5 min hver dag.

Ønsker du god teknikk på knebøyen din?
Da vil vi anbefale deg å gjøre denne øvelsen hver dag i en måneds tid. 

Hold vekten i hælene, Bøy knærne, og senk rumpa ned. Armene har du i en posisjon som føles riktig ut for deg. Hold vekten på føttene og hælene, du vil merket at du vil bli mykere, smidigere og få mindre plager i rygg og hofter. Sitt i denne posisjonen når du har anledning, når du ser på TV, sjekker mail, eller snakker i telefon! Minimum 5 minutter, gjerne opp mot 30 min hver dag!

9.desember 2017
Sittende hofteåpner – bevegelighet i hofte og setet!
Mobilitet i hofte, samt innadrotasjon og utadrotasjon. 
Det ene benet skal være foran, rett linje fra hofte til kne, og rett linje fra kne til ankel. Samme posisjon med bakre bein. Sitt med rett rygg, og kom ned mot kne, så ned mot legg og tilslutt ned mot ankel/fot. Gjenta på motsatt side.

10.desember 2017
Forside lår!
Passer fint etter 5-10 minutter oppvarming som forberedende oppvarming til styrke på bein eller etter en kondisjonsøkt.  
Sitt slik at den ene foten er strak foran deg, mens du sitter på kneet på den andre. Legg deg på ryggen, slik at den ene foten blir bøyd bak deg. Du skal kjenne at det strekker på forsiden av lår, gjenta øvelsen på den andre siden. 
Det varierer fra person til person hvor myke vi er. Det som teller er at vi strekker slik at vi kjenner at det tar i den muskelen vi tøyer. Ikke bruk makt for å prøve å presse deg lenger enn du klarer. Du skal kjenne at du tøyer, men det skal ikke være smertefullt!

11.desember 2017
Hunden – bedrer mobilitet i hofte, bakside lår og skulder.
Denne øvelsen vil du nok kjenne godt på baksidelår, litt i hofteområdet og skulderområdet. 
Kom i en plankeposisjon, skyv rompa høyt opp, berør så motsatt fot av arm med fingertuppene, kom tilbake i utgansposisjon og gjenta så på motsatt side.

12.desember 2017
Mobilitetsøvelse for rotasjonsmusklene i skulderleddet!
Legg armen foran kroppen og grip rundt overarmen rett over albuen med motsatt albue. Press skulder ned. Denne øvelsen kan du gjerne gjøre flere ganger om dagen, på jobb, hjemme eller på trening!

13.desember 2017
Worlds greatest stretch – bevegelighet i hofte, rygg, skulder, ankler og bakside lår.
Denne øvelsen er kjempefin til å få i gang de store delene av kroppen, denne øvelser passer fint som en generell og spesifikk oppvarming. Starter med å løfte den enne foten opp, kommer så er langt steg frem, begge hendene på innsiden av låret. Innerste hånden kommer opp mot taket, prøv å få en god rotasjon i rygg, kom så ned igjen med armen. Gjør så det samme på motsatt side. Skyv så kneet foran foten, skyv så bak og tilslutt kom tilbake til stående.

14.desember 2017
En dynamisk oppvarmingsøvelse som går på bakside skulder, denne øvelsen tester også mobiliteten/bevegeligheten i skuldre og rygg. En fin øvelse som oppvarming til styrketrening.
Løft armene opp til 90 grader og få en god kontakt med veggen, skyv ribbene under deg slik at du har kontakt med mage og rygg. Skyv så armene opp slik at du får strake armer. Prøv å la armene til en hver tid være i kontakt med veggen. Skulder, albue og håndflate skal være inntil veggen. Gjenta.


15.desember 2017
Bryst og rygg mobilitet!
Stå på alle fire. Legg din enne håndflaten inntil hode/øre. Skyv så albu opp mot taket og tilbake til utgangsposisjon, gjenta x antall ganger på samme side før du bytter side. 
Så litt om de dynamiske øvelsene og hvordan de skal gjøres:
Fokus på rolige og kontrollerte bevegelser gjennom hele øvelsen. Start i utgangsposisjon og beveg deg sakte mot ytterstilling, for så å gå tilbake til start og gjenta. Det skal ikke gjøre vondt, det skal ikke skjæres grimaser og pust rolig gjennom hele bevegelsen. Etter hvert vil hjernen din tolerere smerten bedre, og bevegelsen blir større og større. Det finnes ikke noen fasit for hvordan øvelsene skal brukes, så varier gjerne bevegelsene i øvelsen og finn dine favoritter. Når man har testet de ulike øvelsene, vil det være lettere å finne ut hvilke øvelser som er viktige. Noen trenger kanskje å prioritere hofte mer, mens andre har mer restriksjoner i ankel eller brystrygg. Gjør opptil 12 repetisjoner x 3 runder på hver øvelse. Hvor mange ganger i uka avhenger av hvor spesifikt målet ditt er om økt mobilitet. Hvis veldig spesifikt, 3-4 ganger i uka. Hvis litt spesifikt, 1-2 ganger i uka. Dette anbefales å gjøres som en egen økt, før annen trening eller i forkant av spesifikke styrkeøvelser for å klargjøre kroppen.

16.desember 2017
Piriformis stretch - bevegelighet i hofta.
En fin øvelse for økt rotasjonsmobilitet i hofta. Start på alle fire med 90 grader i hofte- og skulderledd. Før den ene foten skrått bak den andre og sett deg ned mot gulvet til du kjenner at det strekker på utsiden av hofta/setemuskulatur. Jobb deg tilbake i posisjon og kryss over til motsatt side. Jobb deg dynamisk fra side til side.

17.desember 2017
Liggende hamstring stretch - en dynamisk mobilitetsøvelse for å oppnå økt mobilitet på bakside lår. 
Ligg på rygg på gulvet med det ene benet opp langs en stolpe og det andre benet strakt langs gulvet. Beveg den frie foten parallelt opp til en andre og deretter ned mot gulvet igjen. Sørg for at rumpe, bakside lår og legg er i kontakt med stolpen gjennom hele bevegelsen og at du beveger det frie benet kontrollert opp og ned.

18.desember 2017
Knee to wall - ankelmobilitet.
Hos mange med gjentatte overtråkk eller andre skader i område, så kan det påvirke mobiliteten i ankelen. Da kan det være lurt å gjøre denne øvelsen for å gjenvinne en god bevegelighet i ankelen, som er veldig nyttig opp i mot ulike øvelser som knebøy, markløft, utfall, andre beinøvelser- samt idretter hvor god ankelmobilitet er viktig.

Stå inn mot en vegg, en stolpe eller lignende. Press kneet frem til du treffer veggen, kom rolig tilbake. Pass på at hælen ikke løfter seg fra bakken på den fremste foten, da går du litt lengre frem. Etter hvert blir bevegeligheten bedre, så da kan du gå litt lengre bak med den fremre foten.

19.desember 2017
Twisting dog.
En fin mobilitetsøvelse for å jobbe med utside lår. Start i en downward dog-posisjon der du står på alle fire med hofta opp mot taket, og jobb deg videre ned til en pushup-posisjon. Derfra trekker du det ene kneet inn under deg og strekker benet ned mot gulvet på motsatt side. Sett hofta ned og skyt brystet frem. Dersom dette er vanskelig kan du bøye kneet i det benet som krysses under kroppen. Kjenn at du får god kontakt på utside lår og setemuskulatur og gjenta på andre siden.

20.desember 2017
Kneeling captain adductor magnus - mobilitetsøvelse på innside lår.
Dette er en muskel som mange kan glemme, så med et økt fokus på denne øvelsen kan du bedre teknikken på knebøy og markløft.
En viktig mobiliseringvøvelse av adductor magnus, som er en muskel som kan skape problemer rundt hofte, bekken og pubis.

21.desember 2017
Squat to reach!
En dynamisk oppvarming som tar for seg områder hvor du trenger god bevegelighet til øvelser som knebøy, markløft og for eksempel overhead squat. Den jobber også med mobilitet i fot/ankel hofte, brystrygg og skuldre. Stå med litt bredere enn hoftebreddes avstand mellom bena og tærne pekende litt utover. Start i bunnposisjon der du sitter i en dyp knebøy med armene stakt over hodet. Strekk deretter bena ut, len overkroppen ned mot gulvet og før armene gjennom bena. Tenk at du strekker deg etter noe mellom bena dine. Kom ned i posisjon igjen, hold brystet oppe og se frem. Sørg for at helene er i kontakt med gulvet og at knærne peker utover.

22.desember 2017
Quadruped rocking!
Dette er en bevisstgjøringsøvelse for knebøy og frontbøy. Mange slipper bekkenet og svaien i korsryggen i bunnposisjonen på knebøy. Denne kan være med på å gjøre deg mer bevisst på hvor bekkenet og korsryggen bør være i bunnposisjonen. Dette er en knebøy, bare i en firfotsstående posisjon.

Stå på alle fire som vist i videoen. Stå med den hoftebredden du gjør i en knebøy. Dytt deg deretter bakover i en «knebøy» og hold et stabilt bekken uten å bevege verken frem eller tilbake. Den nøytrale kurvaturen av ryggen skal holdes gjennom hele bevegelsen. Stopp før du kjenner at ryggsøylen går i krum eller svai. Målet er å holde den helt nøytral gjennom hele bevegelsen. Anbefales for de som ønsker å terpe på teknikken i en knebøy.

23.desember 2017
Hoftefleksjon!
Mobilisering og dynamisk oppvarming av hoftefleksjon. Fin for å mobilisere opp bedre hoftefleksjon. Dårlig mobilitet i hoftefleksjon kan være med å skape bekkentilt eller «vepsestikk» nederst i en knebøy. Grunnen til det er at om du ikke har hoftefleksjon som er god nok til at hofta er under parallell til kneet, så kan bekkenet automatisk tilte bakover når du går dypt i en knebøy. Dette er selvfølgelig ikke den eneste grunnen, men kan være en av de.

Gå opp i mot der det stopper, gå rolig tilbake, dra litt lengre bak neste gang, og gjenta dette til du kjenner god virkning. Du vil hele tiden nå en ny barriere etter hvert som det både påvirker det nevrologiske, den subjektive følelsen og området rundt.

24.desember 2017
Klokkeutfall!
En kjent bevegelse gjort på en litt annen måte. Start øvelsen med samlede ben. Tenk at du står i midten av ei klokke og skal bevege deg mot ulike tall, og alltid komme tilbake til utgangsposisjon. Start med å ta en steg mot feks kl 12, la overkroppen falle fremover og berør gulvet om det er mulig. Skyv deg tilbake i midtposisjon ved å trykke fra med foten du bevegde. Gjenta bevegelsen, men nå til kl 14, 15 og 16. Til slutt beveger du samme fot til klokken 19, men denne gangen ved å krysse foten bak den andre, og fører armene mot den foten som står i ro. Gjenta på andre foten, da mot kl 12, 10, 9, 8 og 5.

Dersom du ønsker å fokusere på bakside lår og setemuskulatur, forsøk å hold begge knærne så rette som mulig, og hent ut bevegelsen gjennom hofta som i en strak markløft.

Dersom du ønsker å fokusere mer på forside lår, utfører du øvelsen med en større bøy i kneet på den foten som beveger seg i de ulike retningene som i et utfallssteg.

NY PERSONLIG TRENER I HOLMESTRAND!

Ny personlig trener- Mikael Flygind Larsen!

Mikael.jpg

Mikael har bakgrunn fra toppidretten. Har gode kunnskaper om styrketrening, kondisjon, bevegelighet og coaching. Sterk på motivasjon og mental trening og han tilrettelegger for alle nivåer. Mikaels motivasjon er å hjelpe deg og nå dine mål slik at du kan finne treningsglede gjennom mestring.

For booking av PT timer, ta kontakt med resepsjonen.

 

Vi inviterer til senior tur til Strømstad Spa & Resort!

Mandag 12.februar til tirsdag 13.februar.

on-med-litt-olivtrad-1ps2logogo-e1487755894382-1400x470.jpg

Vi gjentar suksessen og gleder oss til en deilig spa tur med deg!  Og hvorfor ikke kombinere turen med shopping? Valget er ditt!  

Strømstad Spa & Resort ligger 10 meter fra havkanten i vakre omgivelser.  Hotellet ble åpnet i mars 2007.  Hotellet har eget treningsrom og spa. I spa avdelingen finner du saltvannsbasseng, Jacuzzi ute med utsikt over havnen, dampbad og badstue.

spa-i-i-sverige-e1505902246166-1400x470.png

Hva er inkludert i romprisen? 3- retters middag på mandag kveld, frokostbuffet tirsdag morgen, inngang til spa avdelingen og treningsavdelingen, badekåpe, håndkle og tøfler og WIFI.

Pris pr.person pr.natt i enkeltrom 1790,- Pris pr.person pr.natt i dobbeltrom 1345,-.  Innsjekk kl:13:00 og utsjekk kl:11:00.  Du betaler direkte til hotellet.

Img328431-600x600.jpg

Agenda:

Alle bestemmer selv hvordan de vil reise og når de vil reise hjemmefra mandag.  Så her er valget ditt, om du ønsker og ta Bastø Fosen fra Horten eller Color Line fra Sandefjord.  Vi møtes til felles lunsj kl:14:00 på hotellet.  Etter felles lunsj blir det fellestrening med Trimhusets egne ansatte.  Så vil det bli egentid til og gjøre akkurat det som er riktig for deg. Vi møtes til 3-retters middag og tilbringer kvelden i hyggelig selskap. Tirsdag treffes vi til frokost før hjemreise.

Påmelding i resepsjonen på Trimhuset.  Påmeldingen er bindene.  Siste frist for påmelding 3.januar 2018.

Info.: Hotellet har 8 lade stasjoner, og 4 Tesla lade stasjoner.  Kontakt resepsjon for nøkkel og betaling. Det er parkering ved hotellet, prisen er 95,- for en dag.  Adresse til hotellet: Strømstad Spa & Resort, Kebalvågen 229, 452 40 Strømstad.

Les mer på: http://stromstadspa.se